Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

masti

Compania românească SC Filtre Aer Curat SRL ce deține brandul EVERSTED a înregistrat un număr record de cereri de măști de protecție în ultimele zile. 

„Comenzile pentru măștile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore”, a declarat directorul general Vasile Ene.

EVERSTED este singurul producător din România cu o gamă completă de filtre de aer utilizate în domeniul HVAC (Heathing, Ventilation, Air-Conditioning), adică produce filtre de aer pentru toate tipurile de sisteme de ventilație și climatizare. Având cunoștințe temeinice în domeniul filtrării aerului, în contextul epidemiei de COVID-19, compania românească din Mizil a demarat producția măștilor chirurgicale tip IIR, tip II, tip II pentru copii și a măștilor respiratorii FFP2 și FFP3.

Toate măștile produse de EVERSTED au avizul tehnic emis de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare ce conține și raportul de test emis de MApN cu demonstrarea eficienței.

EVERSTED este primul producător român avizat de MApN pentru măști de protecție FFP2 și FFP3, fiind singura firmă din România care a trecut testele Laboratorului Ministerului Apărării pentru masca FFP3, aceasta având o eficiență de 99% la particula de 0.3 microni.

Compania românească din județul Prahova, ce deține două fabrici de producție localizate în zona Mizil, produce măști medicale/chirurgicale și măști respiratorii. Măștile chirurgicale au peste 99% eficiență de filtrare bacteriană. Acest tip de măști oferă o protecție la o particulă de 3 microni, deci la o particulă de dimensiuni mari. COVID-19 este un virus cu transmitere respiratorie cu particule de dimensiuni mici, între 0,2-0,3 microni în formă pură.

„Măștile chirurgicale au o permeabilitate mare și facilitează utilizatorului o respirație ușoară, însă când vine vorba de o protecție sigură împotriva COVID-19, cele mai eficiente sunt măștile respiratorii de tip FFP2 și măștile FFP3. Măștile respiratorii sunt măști de protecție folosite înainte de pandemie în industrie și au o mare eficiență de filtrare la particula de 0,3 microni, deci la particula de COVID-19”, a explicat Vasile Ene, director general EVERSTED.

Așadar, măștile respiratorii au fost împrumutate din industrie și aduse în lupta împotriva Coronavirusului. Măștile respiratorii sunt echipamente individuale de protecție. Ele urmează regulamentul Parlamentului European cu privire la respectarea cerințelor esențiale de sănătate și siguranță pentru echipamentul individual de protecție.