Vant, ploi, precipitatii mixte si ninsori la munte in zilele de Craciun

harta meteo

Va ninge in 17 judete ale tarii, in zona montana. Un cod galben de visol si strat consistent de zapada va intra in vigoare incepand cu aceasta seara, de la ora 20 si pana in prima zi de Craciun.

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase.

În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.  

In celelalte zone ale tarii se vor semnala precipitatii mixte si intensificari ale vantului, de astazi si pana seara celei de-a doua zi de Craciun. În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h.