Vanghelie cere ridicarea controlului judiciar pe motiv ca i-a venit o idee de afaceri în Egipt: „Eu nu stau degeaba

Marian-Vanghelie

Pus sub control judiciar într-un nou dosar legat de achiziţii de peste 130 de milioane de euro de la Primăria Sectorului 5, fostul primar PSD Marian Vanghelie cere ridicarea măsurii pe motiv ca s-a reapucat de afaceri şi a descoperit o oportunitate de business cu Egiptul.

Prezent vineri la Tribunalul Bucureşti, Vanghelie a cerut ridicarea controlului judiciar în dosarul în care este acuzat că, în calitate de consilier local, a făcut o „gaură” de milioane de lei în bugetul primăriei prin achiziţii de produse la preţuri supraevaluate.

„Am cerut ridicarea controlului judiciar. (….) Vreau să fac o companie în Egipt. Am o chestie de business în Elveţia. În primul rând vreau să fac şi în România o companie prin care să aducem forţă de muncă pe zona de construcţii, că nu mai avem forţă de muncă. Se pot aduce din Egipt 10.000 de oameni, au forţă de muncă calificată. Am identificat. Am fost plecat o săptămână în concediu, iar eu nu stau degeaba: mă duc şi mă uit şi văd ce se întâmplă. Şi au forţă de muncă! Asta e unul dintre lucrurile uşoare: le rezolvi o problemă, că ei nu au de lucru acolo şi rezolvăm o problemă pentru România, pentru că noi nu mai avem forţă de muncă, că au plecat în altă parte. Salariile (n.r. – în Egipt) sunt 500 de dolari, adică mai mici decât în România. Se poate aduce bitum de acolo cu preţuri foarte bune, se poate aduce ciment – dacă mă întrebaţi, să vedeţi că ştiu – am vorbit cu cei de la Armată, sunt interesaţi să cumpere de la noi cantităţi mari de mâncare, în primul rând pui. Muncesc, ce să fac. Eu am plecat din zona de afaceri şi m-am dus în politică, (acum – n.r.) am revenit la ce ştiu să fac”, a mai spus fostul edil.