Vânător atacat cu sălbăticie de urs, în Mureș: „L-a doborat la pământ, l-a muşcat de mâini, de faţă”. Cum a scăpat cu viață

Pândă însângerată într-o pădure din Mureş, unde un vânător a devenit… vânat. A fost atacat de o ursoaică, în timp ce urmărea sălbăticiuni. Bărbatul a scăpat cu greu din ghearele fiarei, iar medicii încearcă acum să-i salveze viaţa. Animalul este în libertate, iar localnicii au fost avertizaţi să nu se mai aventureze în pădure.Bărbatul de 39 de ani se afla la vântoare de mistreţi şi vulpi, împreună cu alţi 13 prieteni, în apropierea localităţilor Țopa si Șoard. La un moment dat, vântorul s-a trezit atacat de urs, fără să mai poat reacţiona.

L-a surprins şi l-a rănit. Ambii umeri sunt răniţi şi o zgârietură profundă pe faţă”, spune un alt vânător. Norocul bărbatului au fost câinii şi partenerii de vânătoare. Ursul a încercat să îi atace şi pe ei. „Norocul a fost că au intervenit și câinii și ceilalți vânători și au îndepărtat ursul”, povestește un vânător.

„Ursoaica l-a doborat la pământ, l-a muşcat de mâini, de faţă, după care s-au îndreptat spre ceilalţi vânători care erau în apropiere”, își amintește un martor. „Am tras în aer, am strigat, am încercat să ne apărăm cum am putut”, zice un altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *