Vamesii constanteni au descoperit tunere digitale TV contrafacute in valoare de 1 milion de euro intr-un container din China care trebuia sa ajunga in Ucraina

port constanta

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa care au efectuat un control fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Ucraina, au reţinut 33.565 buc. tunere digitale TV susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală asupra unor mărci.

Valoarea mărfurilor susceptibile a aduce atingere unor drepturi de proprietate, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunurilor originale este de aproximativ 4.913.916 lei.

Conform prevederilor Regulamentului European nr.608/2013 si Legii nr.344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile a fi contrafăcute, în vederea trimiterii spre expertizare,  la finalizarea cazului urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.