Vama Siret va fi modernizată până la sfârșitul anului

Lucrarile de modernizare a Vamii Siret se apropie de final. Timpul de asteptare a camioanelor si a autoturismelor care tranziteaza Vama Siret va fi scurtat pana la sfarsitul acestui an. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur a anuntat ca lucrarile sunt extinse pe 5,5 hectare iar punctul de trecere de la Siret va fi unul dintre cele mai moderne din tara.

Vama va fi dotata cu scannere portabile care functioneaza la fel ca un computer tomograf. Astfel, cu ajutorul acestor scannere, timpul de asteptare a vehiculelor va fi scurtat cu aproximativ 10 minute.

Gheorghe Flutur, Președinte Consiliul Județean Suceava:

„Lucrarile au evoluat foarte bine. Vedeti in spatele nostru iesirea din tara, din Romania. Sa spun pe scurt cateva lucruri: este o lucrare pe 5,5 hectare de modernizare atat a iesirilor din tara cat si a intrarilor. Va fi una dintre cele mai moderne vami si au mai multe corpuri de cladiri. In primul rand este cladirea politiei de frontiera a Romaniei, cladirea vamii, cladirea de depozite pentru material confiscate apoi au cladirea de triaj a TIR-urilor la intrare in tara care merg pe mai multe culori rosu, verde, portocaliu”.

Vama va avea o capacitate de procesare numai la intrarea în România de 400-500 de tiruri în 24 de ore. La punctul de trecere a frontierei au fost deja trase utilitățile, urmând să mai fie rezolvată problema ridicării unor grupuri sanitare, la intrarea în România. Acestea nu au fost prinse în proiectul de modernizare, urmează să fie construite pe o suprafață de teren a Primăriei Siret.

Gheorghe Flutur, Președinte Consiliul Județean Suceava:

„Este extrem de important ca se va scurta timpul de asteptare la vama atat de TIR-uri cat si de autoturisme. S-au tras utilitatile si mai este nerezolvata o problema si o sa solicit Ministerului de Finante si vamilor sa vina sa discutam pentru intrarea in Romania despre o suprafata de teren care acum este a primariei Siret unde trebuie construite grupuri sanitare care nu sunt prinse in actualul proiect”.

Modernizarea punctului de trecere a frontierei Siret se realizeaza cu finanțare europenă, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *