Valul trei al pandemiei a ajuns la final

Cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus este pe final, spun medicii din Iasi, iar activitatea din sectiile de terapie intensiva se relaxeaza de cateva zile. Chiar si asa, se discuta despre redeschiderea unitatii mobile de la Letcani care ar putea duce la o eliberare a spitalelor suport Covid din judet.

Cazurile severe de infectie cu noul virus sunt in scadere conform statisticilor Directiei de Sanatate Publica Iasi. Astazi, la ultima raportarea erau 18  locuri libere pentru pacientii care sufera de o forma severa a infectie cu SARS-COV-2. Totusi, medicii vorbesc si despre sfarsitul celului de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

dr. Florin Rosu- manager Spital de Boli Infectioase Iasi

„Din fericire observam o dinamica in scadere a numarului de cazuri. Discutam atat de cazurile medii, cat si despre cazurile medii spre grave, iar din fericire acum avem si locuril libere pe sectiile de terapie intensiva.

Chiar si cu aceasta relaxare de pe sectii, managerul spitalului de Boli Infectioase spune ca acorda toata atentia pentru ingrijirea pacientilor si redeschiderea sectiei exterioare de la Letcani. Principala conditie este ca vietile pacientilor si al personalului angajat sa nu fie puse in pericol.

dr. Florin Rosu, manager Spitalul de boli Infectioase Iasi

„In momentul in care spitalul de la Letcani va avea toate avizele, echipa medicala din cadrul Spitalului de Boli Infectioase este pregatita. Noi in orice moment putem sa admitem pacienti si sa ii ingrijim. În sarcina Spitalului de Boli Infecțioase este îngrijirea pacientului și asigurarea actului medical. Restul problemelor tehnice sunt în sarcina proprietarului

Unii iesenii nu sunt de acord cu redeschiderea unitatii medicale, dar vad si partea plina a paharului, daca problemele vor fi rezolvate.

Vox

„Cui nu i-ar fi frica. Iti trimiti pe unul din parinti acolo si sa stii ca nu este in siguranta a doua zi sa il iei altfel decat trebuie. Nu stiu care sunt cauzele, cum cred ca nu cunoaste multa lume care sunt cauzele reale pentru care acest spital nu este dat in folosinta, dar cred ca sunt niste probleme greu de depasit sau greu de escaladat pentru un moment, din motivele pentru care nu se finalizeaza acest lucru înca.”

In ultimele 24 de ore, la Iasi s-au inregistrat 3 decese in randul pancientilor Covid, iar alte 78 de cazuri noi au fost confirmate, in scadere fata de ziua precedenta.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!