Valul de frig a lovit sever iesenii. Numar mare de viroze si infectii respiratorii la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași

Numar mare de prezentari la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului„Sf. Spiridon” din Iasi dupa ce temperaturi au scazut drastic. Cei mai afectati de aceste schimbari sunt oamenii fara adapost care au ajuns la spital cu degeraturi. Fiind si o perioada cu viroze si infectii respiratorii, bolnavii au luat cu asalt spitalele lucru care a adus la supraaglomerarea unitatilor si a medicilor.             

Din cauza traficului ingreunat de ninsoare, ambulantele au ajuns cu intarzieri mari la spital. Numarul solicitarilor a crescut pentru orice tip de patologie pentru ca oamenii nu reuseau sa iasa din case din cauza ninsorii. Mare parte dintre ei au ajuns la spital cu diferite afectiuni, iar medicii care au fost de garda au avut sute de pacienti.

„Noua cazuri de persoane fara adapost au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente, dintre care o parte din ei aveau degeraturi la nivelul membrelor inferioare. Toti au fost evaluati in Urgenta, au primit recomandari. Daca a fost nevoie de terapie atunci cand e vorba de degeraturi. Ceilalti aveau doar probleme sociale si au fost trimisi catre Centrul din C.A.Rosetti„, a declarat Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD Iasi.

Mersul prin nameti si pe gheata a fost o adevarat aventura pentru multi. Unii au ajuns la spital cu multiple fracturi.

„Numaul de pacienti cu fracturi, luxatii si entorse a fost mai mare din cauza caderii pe gheata. Presiunea pe Urgenta si pe Ortopedie a fost mai mare in cursul zilei de ieri, un numar mai mare de cazuri internate si de pacienti rezolvati care au plecat cu imobilizare la domiciliu„, a adaugat Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD Iasi.

Si numarul virozelor si infectiilor respiratorii a fost foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *