Valoarea voucherelor din Programul Rabla pentru Electrocasnice ramane neschimbata

Pe 17 iunie este programata deschiderea perioadei de înscriere a persoanelor fizice, în cadrul programului national de inlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Bugetul total pentru acest an este de 100 de milioane de lei, mai mare cu 25 de milioane de lei fata de anul anterior.

Perioada in care voucherele acordate trebuie sa fie valorificate s-a micsorat la jumatate, de la 15 zile la sapte zile. Valoarea voucherelor va ramane similara cu ediţia din 2021, pentru fiecare tip de echipament electrocasnic. 400 de lei se acorda pentru masinile de spalat rufe si de vase, pentru aer conditionat, frigidere, uscatoare de rufe, 200 de lei pentru aspiratoare, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

„Nu s-a dorit anul acesta să se transforme într-un program pentru televizoare. Știm că în anii trecuți, majoritatea tichetelor s-au dus către achiziția de televizoare și ne-am dorit să ducem programul în scopul pentru care a fost lansat, acela de a reduce consumul de energie de la nivelul utilizatorilor casnici și cei mai mari utilizatori de energie la nivel de consumatori casnici sunt frigiderul, mașina de spălat rufe, mașina de splălat vase, aparatele de aer condiționat, în afară doar de partea de televizoare. Și de aceea asta e o diferență, să spunem pentru anul acesta, raportat la componenta de televizoare”, Bogdan Balaniscu, secretar de stat Ministerul Mediului.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!