Valoarea tichetelor sociale pentru gradinita se dubleaza

De la 1 ianuarie 2021 se modifica legea privind stimularea prezentei la grădinita a copiilor din familii defavorizate, prin tichete sociale condiționate de prezență.

De noua lege vor beneficia aproximativ 100.000 de prescolari. Practic, se schimba conditiile de eligibilitate a copiilor prin marirea pragului de venit pe familie, de la 284 lei venit maxim pe luna pana la 530 lei/luna pe membru de familie.

De asemenea, se va elimina cererea prin care stimulentul se acorda din oficiu copiilor din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, iar parinții nu mai trebuie sa depuna incă un dosar la primarie.

De la 1 ianuarie, cuantumul tichetului social va creste de la 50 la 100 de lei pe copil pe lună având în vedere faptul că suma de 50 de lei a fost propusă în 2010 și este prea mică pentru acoperirea cheltuielilor legate de grădiniță.

De asemenea, prin noua lege, primarii și directorii de grădinițe trebuie sa organizeze campanii de informare și înscriere în program, de două ori pe an.

Anual, aproximativ 100.000 de preșcolari vor avea șansa să meargă regulat la grădiniță și, astfel, să se adapteze mai ușor la școală fara sa o abandoneze.