Valeriu Iftime a anunțat câți bani va vira în contul FC Botoșani, în 2021

valeriu-iftime-2-1000x600
În ultimii ani, bugetul clubului FC Botoșani a tot crescut dar în același timp au crescut și veniturile din drepturile TV și vânzarea de fotbaliști. Pentru 2021, bugetul este de 4,5 milioane de euro din care jumătate reprezintă drepturile TV.

Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a anunțat că în acest an compania Elsaco va plăti 500.000 de euro iar încă 1,2-1,5 milioane euro trebui obținuți din vânzarea de fotbaliști. Cât privește contractele de sponsorizare și sumele alocate de Primărie și CJ, acestea nu acoperă nici 10% din buget.

“Angajamentul cu asociații mei este să nu scoatem bani din Elsaco, mai mult decât costul de publicitate. Vom plăti aproximativ 500.000 de euro. Câte companii private dau banii ăștia în fotbal? Și mai punem 100.000 de euro pentru activități culturale, educative, religioase. Bugetul este de 4,5 milioane de euro. Două milioane și ceva de euro vin din drepturile TV, mai vând de un milion și ceva fotbaliști. Dar restul? Din păcate, fotbalul nostru nu este atât de bine văzut ca să fie un mare vector de publicitate. Provocarea noastră trebuie să fie arenele sportive. Dacă nu ai o infrastructură bună, oamenii nu vor veni pe stadion”, a declarat Valeriu Iftime.