Valea Adanca va avea acces la mijloacele de transport in comun

Dan-Nita

Miroslava, sub zodia lui Gustar

De la inceputul anului 2023, locuitorii din comuna Miroslava vor putea circula pe noi trasee cu mijoacele de transport in comun. Acestea au fost stabilite in functie de sugestiile transmise de catre cetateni si fac legatura intre municipiul Iasi si toate localitatile din comuna.

Consiliul Local al Comunei Miroslava a aprobat, în unanimitate, traseele de transport metropolitan care vor fi introduse începând cu data de 1 ianuarie 2023 pe raza comunei. Acestea sunt in numar de opt si leaga Iasul de Miroslava.

Dan Niță, primar com. Miroslava: „ S-a mers pe traseele pe care au fost organizate de catre Consiliul Judetean. Toate traseele inainte de aceasta data erau trimise tot de catre primarie prin hotarare de Consiliu Local. Noi am incercat sa optimizam trasportul si sa il fluidizam pe anumite zone datorita faptului strazile sunt destul de inguste”.

Traseele raman neschimbate, singurul element de noutate fiind legatura cu Valea Adanca.

Dan Niță, primar com.Miroslava: „Am cautat sa aducem spre Iasi sa ajutam oamenii pentru ca lucreaza in anumite zone ale Iasului dar in acelasi timp am cautat ca sa transportam si copiii catre Scoala din Miroslava sau catre celelalte scoli din comuna. Nu este nimic nou decat transportul din Valea Adanca pentru ca pana acum nu am avut asa ceva. S-a incercat in anul 2020 -2021 sa organizam un transport judetean in Valea Adanca dar nu s-a reusit pentru ca era ineficient”.

De la 1 ianuarie 2023, comunele Aroneanu, Holboca, Bârnova, Ciurea, Popricani, Rediu, Tomești și Valea Lupului vor beneficia de mijloace de transport în comun oferite de Compania de Transport Public Iași.