Valabilitatea voucherelor de vacanță neutilizate „ar putea fi prelungită”

vouchere tichete vacanta

foto: playtech

Ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat ieri că a propus prelungirea cu un an a valabilității voucherelor de vacanță care au rămas nefolosite în contextul pandemiei de coronavirus.

„Noi, ministerele iniţiatoare, IMM şi Ministerul Muncii, am propus şi prelungirea voucherelor de vacanţă care mai sunt şi din cauza pandemiei nu au putut fi folosite şi acordarea de vouchere de vacanţă pentru anul următor”, a declarat Marius Budăi în briefingul de presă de la finalul ședinței Executivului.

Potrivit ministrului, propunerea este ca valabilitatea tichetelor să fie prelungită până la sfârșitul lui 2022. Este vorba despre voucherele care au fost emise în anul 2020, dar regula s-ar putea aplica și pentru cele din 2019.

„În primă discuţie am înţeles de la ministrul IMM că a trecut 2020, eu ştiu că în piaţă mai sunt şi din 2019. O să discutăm în Guvern şi cu siguranţă când va fi ordonanţa de urgenţă vom discuta şi vom decide forma finală. Se aşteaptă observaţii de la celelalte ministere de resort”, a mai declarat Marius Budăi.