Val de aer polar in Romania incepand de luni

ploi

Vesti proaste din partea meteorologilor. Incepand de saptamana viitoare, un val de aer polar va fi resimtit de saptamana viitoare in Romania. Temperaturile vor scade brusc pana la valori anormale pentru aceasta perioada.

La Iasi, de exemplu, temperaturile nu vor depasi 14 grade in timpul zilei iar noaptea acestea vor scade pana la 5 grade. De asemenea, se vor semnala precipitatii.

Incepand din aceasta seara, de la ora 19.00 si pana sambata dimineata la ora 10.00 în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe alocuri, 30…40 l/mp, îndeosebi la munte. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…50 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse și în restul teritoriului.