Vaccinurile anti-COVID sunt eficiente și împotriva noii tulpini, apărute în Marea Britanie

vaccine

Experţii Uniunii Europene au ajuns la concluzia că vaccinurile împotriva COVID-19 concepute până în prezent sunt eficace şi împotriva noii variante a coronavirusului SARS-CoV-2, o mutație ce a fost descoperită inițial în Marea Britanie, a declarat duminică ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, relatează Agerpres.

„Conform a tot ceea ce ştim la ora actuală şi în urma discuţiilor care au avut loc între experţii autorităţilor europene, noua tulpină nu are impact asupra vaccinurilor, care rămân, toate, la fel de eficiente, ceea ce ar fi o veste foarte bună”, a spus ministrul Jens Spahn, citat de AFP.

Discuţiile la care el a făcut referire s-au desfăşurat duminică în cadrul unei reuniuni la nivel de experţi a statelor UE, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului german al Sănătăţii.

Nu există indicii că noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2 ar fi mai letală decât cele precedente, însă ea este mai contagioasă. Câteva cazuri sporadice au fost deja confirmate și în afara Marii Britanii.