Vaccinul anti Covid ajunge peste 9 zile la Iași

vaccine

Pe 27 decembrie vaccinul anti-Covid-19 va ajunge la Iasi. In ciuda timpului scurt care a mai ramas inca nu s-au intocmit listele cu cadrele medicale care se vor ocupa de vaccinarea populatiei. Cadrele medicale vor decide daca se vor implica in campanie. Medicii care participa la vaccinare vor fi rasplatiti suplimentar.

In judetul Iasi sunt organizate 31 de centre de vaccinare. Pentru acestea ar fi  nevoie de peste 460 de cadre medicale. Desi vaccinul ajunge la Iasi in jurul datei de 27 decembrie, listele cu personal nu sunt deocamdata intocmite si raman momentan deschise.

Vasile Cepoi – director DSP Iasi

Am lansat anuntul pentru inscrieri voluntare a medicilor si asistentilor medicali care vo dori sa faca parte din echipele de vaccinare.

Sunt 24 de centre de vaccinare in spitale, pentru personalul medical si 31 de centre de vaccinare pentru populatia peste 65 de ani.

16 sunt in Iasi, 4 sunt la Pascani si restul in Harlau, Targu Frumos si o serie de comune

Vaccinul va fi depozitat la Spitalul Militar din Iasi, iar pe lista principala de vaccinare sunt cadrele medicale. La o prima chestionare, 65 la suta dintre acestea sunt de acord sa se vaccineze.

Vasile Cepoi-director DSP Iasi

La interogarea pe care am facut o cu aproximativ o luna in urma, cam 65%  din personalul medical si-a exprimat disponibilitatea de a se vaccina.

In acelasi timp, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi anunta ca au inceput deja pregatirile pentru vaccinare. Personalul medical a participat astazi la un webinar organizat de colonelul Valeriu Gheorghita pentru a pune la punct detaliile procedurii. Doua ore au fost dedicate instruirii medicilor, iar alte doua ore pentru asistentii medicali.