Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie a fost amânată

Vaccinarea împotriva coronavirusului în cabinetele medicilor de familie nu va începe astăzi, așa cum era programat inițial.

Vicepreședintele Comitetului național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Andrei Baciu, a anunțat pe Facebook că începând de marți vor exista peste 3.000 de noi fluxuri de imunizare, dar medicii de familie se plâng că nu pot începe imunizarea în cabinetele proprii, din lipsă de bani pentru a achiziționa toate echipamentele necesare dar și pentru că pacienții nu și-au exprimat dorința de a primi vaccinul de la Johnson & Johnson.

Anca Deleanu, președinte Soc. Medicilor de Familie Iași

„Trebuie să vedem cu ce anume putem vaccina. Dacă în cabinetele noastre ajung vaccinurile pentru care populația are o anumită încredere, pentru că în final ajungem să decidem această vaccinare și să administrăm vaccinul pe care totuși omul și-l dorește.

Dincolo de sfaturile noastre este doritor să îl facă. Ca urmare, în cabinetele noastre se începe administrarea acestui vaccin în funcție de dozele pe care le vom primi și numărul lor”

Vaccinarea anti-Covid la cabinetele medicilor de familie sa va putea face și fără programare.

Anca Deleanu, președinte Soc. Medicilor de Familie Iași

„Acum la început când nu există o afluență atât de mare și când deja și adresabilitatea la centrele de vaccinare este destul de scăzută, nu vom face cu programare, ci pur și simplu administrăm în funcție de vaccinul pe care îl avem, să administrăm pacienților doritori.