Vaccinarea anti-Covid a copiilor între 5 și 11 ani se va putea face de la finalul lunii ianuarie

The child watches as the doctor prepares the needle and syringe for injection. A doctor's office in a public hospital. Safe vaccination of children.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar putea începe de la finalul lunii viitoare.

Platforma RoVaccinare a fost deja optimizată pentru a se putea face programări. Următorul pas este ca Pfzier, compania care produce vaccinul pentru copii, să livreze dozele.

„Foarte probabil că vom recepționa doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie. Ca atare, cel mai probabil ca în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Minorii cu vârste de până la 11 ani vor primi o doză redusă de ser, în două etape, la o distanță de 21de zile.

„Locațiile în care se va derula campania de vaccinare pentru grupa de vârstă 5-11 ani sunt în cabientele de vaccinare organizate în centrele de vaccinare atât din unitățile sanitare cât și din afara unităților sanitare și în cabinetele de medicină de familie, acolo unde se va solicita acest tip de vaccin. Schema de vaccinare constă în două doze administrate la un interval de 21 de zile”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.