Vaccinare gratuita pentru animăluțele de companie la USV Iasi

animale usv

S-a dat startul vaccinării la Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi. Astfel, in urmatoarele doua saptamanii, iesenii care detin animalute de companie, pot merge la spitalul USV Iasi, unde pot beneficia de vaccinare gratuita si o linie de medicamentatie, toate in cadrul campaniei „USV cu tine”, dedicata prevenţiei bolilor la animalele de companie. Este pentru al doilea an consecutiv in care Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad din Iasi demareaza aceasta actiune.

Mihai Musteață – conferențiar USV Iasi: „Este un proiect care a ajuns la cea de-a doua editie si este un proiect pe care noi l-am privit din trei unghiuri. O data din perspectiva educationala pentru ca studentii sunt implicati pe toata durata proiectului. Apoi dintr-o perspectiva clinica, incercand sa oferim un confort animalelor de companie și în al treilea rand, am privit USV Iasi ca o parte componentei urbei. Prin urmare este un serviciu indreptat spre oras. Anul asta avem o adresabilitate mult mai mare decat anul trecut. Anul trecut campania a durat o luna, anul acesta am stabilit-o pentru doua saptamani pentru ca este mult mai usor de manageriat, pentru ca avem si o componenta didactica in universitate. Adresabilitatea a fost mult mai mare decat anul trecut, o crestere de 20-30%.”

Unii ieșeni care merg anual la control cu animalutele au aflat chiar astazi despre campanie si au fost foarte incantati de idee.

„Cred ca platesc peste 100 de lei pentru fiecare pisică. Da, astazi a fost o surpriza. Este foarte fain. Cred ca este foarte important sa iti vaccinezi animalul, sa il deparazitezi si este foarte tare ce fac cei de la USV Iasi„, ne-a spus o ieseanca.

Unii proprietari de animale au nevoie de mai multe servicii.

„Am un catel de doua zile. Este un catel parasit dintr-o familie dezorganizata. Acum i-am facut vaccinarea anuala si microciparea. Si urmeaza sa il programez pentru sterilizare”, a mentionat un iesean.

Pe parcursul celor două săptămâni de campanie, vor putea beneficia de servicii gratuite aproximativ 300 de animale de companie.