Vacanță la Opera Națională Română din Iași

opera-nationala-din-iasi-sursa-foto-infoiasionline

Teatrul liric ieșean a închis stagiunea 2021-2022 duminică, atunci când a avut loc premiera spectacolului „Turandot”, de Giacomo Puccini. Managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu, a apreciat că stagiunea a fost una dintre cele mai de succes din ultimii ani:

„După ridicarea restricțiilor sanitare, când ne-am desfășurat activitatea la turație normală, am reușit să oferim publicului un program divers, cu mult mai multe titluri. Între acestea s-au numărat și cele trei premiere din ultimele trei luni ale stagiunii, după cele două de anul trecut, o performanță deosebită, pentru care vreau să mulțumesc întregului colectiv, care a muncit enorm. Totodată, în acest an am reușit să aducem pe scena noastră invitați celebri, ca Elena Moșuc, Cellia Costea sau Ștefan Pop, care pot fi văzuți și în teatre mondiale de renume, am organizat masterclass-uri și gale cu nume mari ale scenei lirice internaționale, precum Elena Moșuc, Mioara Cortez sau Adriana Severin. Multiplele reacții pozitive din partea publicului, criticii și colegilor din țară, precum și triumful de la Bucharest Opera Festival ne fac să credem că eforturile noastre de a oferi produse de înaltă ținută artistică au fost încununate de succes”.

Managerul interimar al Operei Iași a mai precizat că, împreună cu Florin Guzgă, coordonatorul artistic al instituției, și Consiliul Artistic al teatrului liric ieșean a început deja lucrul la pregătirea stagiunii 2022-2023, care ar putea să înceapă pe 10 septembrie.