Va începe a III-a ediție a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România

Editia-a-III-a-a-Congresului-National-de-Neurostiinte-Moderne-Neurostiintele.-Provocari-si-controverse-in-vremuri-de-pandemie

În perioada 12-16 octombrie 2021, la Iași, se va defășura a III-a ediție a „Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România – Neuroștiințele. Provocări și controverse în vremuri de pandemie”.  Evenimentul se va ține în format hibrid (online & onsite).

Ediția actuală propune o gamă largă și diversă de teme ce succită interesul specialiștilor din diferite domenii și specializări medicale cum ar fi: neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, neurooftalmologie, neurorobotică, neuroradiologie și radiologie intervențională, neurorecuperare medicală, urgențe neurochirurgicale, traumatologie, neuroanatomie patologică, neuroanestezie, psihologie și psihiatrie, asistenți medicali, diverse.

Peste 350 de specialiști din domeniul neuroștiințelor (neurochirurgie, neurologie, neurooftalmologie, neurorobotică, neuroradiologie, neuroanatomie patologică, oftalmologie, recuperare medicala, medicină de urgență, asistenți medicali, psihologi, psihiatrii, studenti, etc) precum și reprezentanți de companii, participă la lucrările Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România.

Peste 100 de speakeri vor aborda în cele peste 100 de prezentări științifice, diverse teme de impact din domeniul Neuroștiințelor. Întregul eveniment se dorește a fi un dialog viu menit să clarifice diverse teme de discuție specifice neuroștiințelor.

Personalități de marcă din domeniul neuroștiințelor, atât din țară cât și din străinătate sunt vor fi prezente a împărtăși informații din propria lor experiență.

Manifestarea științifică este conectată la direcțiile de dezvoltare ale neuroștiințelor secolului XXI. Din acest motiv C.N.N. va fi o manifestare de referință în domeniul neuroștiințelor și o să devină o tradiție în lumea medicală din România și nu numai.

Evenimentul este creditat cu 30 CREDITE EMC (Educație Medicală Continuă) de către Colegiul Medicilor din România (C.M.R.).

Desfășurarea în condiții optime a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România, este asigurată de către companii puternice din domeniul medical, implicate activ în susţinerea progresului ştiinţei şi cercetării medicale. Sunt aceleași companii de prestigiu care și-au propus să ajute la dezvoltarea profesională a medicilor din diferite specialități.

Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că neuroștiințele și neuroexcelența sunt preocupări constante la Iași.

Principalii parteneri științifici sunt: Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Societatea de Neurologie din România, Societatea Română de Oftalmologie, Societatea Română de Neurooftalmologie, Societatea Română de Glaucom, Societatea Română de Cataractă și Chirurgie Refractivă, Societatea Română Retina, Societatea Română de Chirurgie Oculoplastică, Societatea Română de Strabologie și Oftalmopediatrie, Societatea Română de Anatomie, Asociația Bridging Eastern and Western Psychiatry România, Asociația Română de Radiologie Dento Maxilo Facială, Asociația Română de Algeziologie Intervențională, Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson, Grupul AntiParkinson Laleaua Iașiului, Centrul Nord Est Carpatic de Epilepsie, Suceava.

Partenerii Academici și Instituționali ai celei de a III-a ediții a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România, sunt: Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea Apollonia, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Ateneul Național din Iași, Colegiul Medicilor din România, Sanitas România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.