Va fi sau nu votat bugetul municipiului Iași?

primaria iasi

In mai putin de doua zile este programata o sedinta de Consiliu Local prin care ar trebui sa fie votat bugetul municipiului Iasi. PSD Iasi il condamna pe primarul Mihai Chirica pentru urgentarea votarii acestui proiect care ar necesita o dezbatere publica. Pe aceasta cale, consilierii locali PSD spun ca nu vor vota bugetul Iasului pana cand nu vor fi puse la punct toate proiectele de mare importanta pentru oras.

Sincron Bogdan Balaniscu – presedinte PSD Municipiul Iasi:

Am vazut in aceste cateva zile un primar disperat de a-si urgenta sedinta in care sa fie votat bugetul si aici sunt doua chestiuni. De ce aceasta disperare si doi, cum arata bugetul municipiului Iasi? In primul rand, bugetul municipiului Iasi, cel propus de primarul PNL este unul deficitar si este o ciorba reincalzita. Vedem in el proiecte pe care primarul le flutura de ani de zile si pentru care nu a facut absolut nimic.

Consilierii locali USR spun ca vor participa la sedinta insa nu vor vota bugetul.

Sincron Filip Havârneanu, deputat USR Iași

„Cu siguranta ca este un buget facut pe repede inainte si nu vrem sa fim de acord cu aceasta dar nici lipsa prezentarii nu este o solutie. Trebuie sa fim acolo, sa ducem mai departe proiectele pe care le-am trimis iesenilor ca amendamente si sa luptam pentru ele. Suntem prezenti la sedinte dar nu vom vota acest buget si ne dorim cu siguranta sa aiba si cei din PNL majoritatea de a intelege ca proiectele bune pentru ieseni trebuie sa treaca, indiferent de la ce partid vin.

Majoritatea consilierilor locali spun ca bugetul ar trebui amanat pentru cateva sedinte pentru a introduce o serie de amendamente.