Va fi redeschisa vechea Catedrala Catolica

00000

Episcopia Romano-Catolica din Iasi anunta redeschiderea catedralei vechi, care a fost inchisa in urma cu cinci ani pentru lucrari ample de reabilitare. Pe 15 septembrie, va avea loc evenimentul de redeschidere fiind marcat prin mai multe momente liturgice si festive.

Biserica dateaza de la finalul secolului al XVIII-lea, fiind considerata finalizata in anul 1789 in ciuda faptului ca exista date cu privire la existenta unor biserici catolice inca din anii 1500, dar care ar fi ars in mod repetat. Lacasul de cult intra si in circuitul turistic al orasului, putand fi admirata arta arhitecturala baroca, pictura finalizata in 1869 si restaurata acum, altarul principal si cele doua altare secundare, executate la Padova in 1874 cat si un candelabru adus de la Paris in 1904.

Adrian Blăjuță, purt. de cuv. Episcopia Romano-Catolică Iași: „Au fost 5 ani de așteptare, de muncă, de restaurare și consolidare a acestei catedrale. Noi îi spunem catedrala veche, însă este catedrala principală a diecezei Romano-Catolice de Iași, a Episcopiei de Iași cu Hramul Adormirea Maicii Domnului. Au fost 5 ani de muncă, de așteptare și iată, pe 15 septembrie vom avea acest moment istoric, putem să spunem, când se va consacra noul altar al catedralei, dar și redeschiderea acestei catedrale.