Utilben a organizat un eveniment de prezentare a sistemului Leica Geosystems

Compania românească UTILBEN, unul dintre liderii pieței de utilaje agricole și de construcții, în parteneriat cu Guide Tech au organizat un eveniment de prezentare și demonstrare a tehnologiei de ghidare Leica Geosystems. Montat pe un buldozer, sistemul Leica Geosystems preia controlul lamei și lucrează terenul fără aportul operatorului.

Guide Tech le propune clienților din România soluții inovatoare pentru realizarea de drumuri, construcții rezidențiale și comerciale, precum și soluții pentru proiecte de infrastructură.

Sebastian Chețan, Director Tehnic Guide Tech: „Un senzor de directie amplasat aici, un senzor de detectare a miscarii pentru lama si panoul de control. Avem in fata noastra panoul de control. Asa arata meniul principal este o vizualizare in 3D a utilajului impreuna cu suprafata de referinta. Adica modalitatea de constructie a proiectului. In coltul din dreapta sus sunt cotele la care dorim sa ajungem. Aceste doua functii se pot activa automat prin simpla apasare a ecranului timp de doua secunde iar semnalul auto apare pe ecran indicand ca controlul lamei a fost preluat complet de acest sistem. Este de foarte mare ajutor pentru ca ceea ce revine operatorului este inclusiv partea de franare si partea de ghidare a utilajului in directia inainte, inapoi in functie de nevoi”.

Tehnologia Leica Geosystems este împărțită în două categorii. Prima, sisteme avansate de control 2D și 3D care asigură o execuție precisă a lucrărilor și le garantează clienților o productivitate peste ceea ce poate face un operator de unul singur. A doua categorie este reprezentată de tehnologia GPS care asigură navigația exactă pe orice tip de șantier.

Ruben Marian, fondator UTILBEN: „Pentru noi este tot timpul important sa dotam utlajele cu cele mai noi tehnologii. De asta investim in partea de machine control si pozitionare 3D. Se merge in zona de automatizare asta inseamna eficientizare, inseamna optimizare, scaderea timpului, prin realizarea unor proiecte de infrastructura de drumuri. Asta duce la eficientizare. Cea mai mare provocare este ca avem foarte mult de lucru, avem putini operatori, avem putine utilaje si atunci eficientizarea conteaza foarte mult sa ne ajute sa terminam mai repede si intr-un timp mai bun”.

Guide Tech este reprezentantul exclusiv al Leica Geosystems în România și le oferă constructorilor și operatorilor sisteme de ghidare, de semiautomatizare și de automatizare a utilajelor de construcții. Principalele beneficii ale folosirii tehnologiei Leica Geosystems sunt reducerea costurilor operaționale, creșterea productivității și îmbunătățirea acurateței în execuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *