Utilajele de deszăpezire au fost retrase din bazele de iarnă

Sharing is caring!

Contractul subsecvent acordului cadru dintre Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași și asocierea formată din mai multe firme pentru deszăpezirea drumurilor județene, în iarna 2018-2019, a încetat. Ca urmare, toate utilajele care au acționat pentru a curăța drumurile județene de zăpadă au fost retrase din bazele de iarnă.

În situația în care avertizările meteo vor apărea în afara perioadei de valabilitate a acordului cadru, va fi încheiat un nou contract subsecvent doar pentru intervalul desfășurării fenomenelor periculoase și eliminării efectelor acestora, cu obligativitatea respectării condițiilor impuse prin caietul de sarcini.

La încheierea contractului, în luna noiembrie 2018, valoarea estimată a fost de 7.834.771 lei, inclusiv TVA, în vreme ce valoarea decontată a fost de 5.867.733 lei, cu aproape două milioane de lei mai puțin.

În iarna 2018-2019, în județ au funcționat trei baze de deszăpezire la Iași, Târgu Frumos și Pașcani, alte două secundare, la Scânteia și Cotnari și trei puncte de sprijin în comunele Vlădeni, Țibănești și Răducăneni. Pe drumurile județene au fost folosite 22 de autobasculate cu lama și răspânditor, 10 autogredere, 6 autofreze, 8 încărcătoare și o automacara. În mod special, au fost repartizate utilaje pentru DJ 248 Iași – Vaslui drum care, în fiecare iarnă, a pus probleme atât participanților la trafic, cât și drumarilor. Utilajele au putut fi transferate de la o bază la alta, în funcție de problemele apărute.

Pentru deszăpezire drumarii au folosit 8.530 tone de nisip și 1.935 tone de sare din stocul total avut la dispoziție de 12.500 de tone de material antiderapant (10.000 tone de nisip și 2.500 tone de sare) .

Și în iarna care tocmai s-a terminat, activitatea utilajelor a putut fi urmărită on-line, pe site-ul Consiliului Județean.

Acordul cadru pentru deszăpezirea drumurilor din județ, încheiat cu asocierea formată din firmele SC Eky Route SRL, SC Enviro Construct SRL și SC Florconstruct SRL este valabil până în 2020.

shares