Utilaje utilizate în viticultura modernă, la USV Iași

WhatsApp Image 2022-07-08 at 09.57.44

Studentii Universitatii de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” au parte în continuare de oportunitati unice si intalniri inedite cu oameni din domeniul agro-bussines. Astazi, studentii din cadrul Facultatii de Horticultura au avut ocazia de analiza indeaproape utilajele folosite pentru cultura vitei de vie.

Evenimentul „Echipamente si utilaje utilizate in viticultura moderna” dedicat studentilor de la USV Iași, a fost o ocazie inedita pentru ca adevaratii profesionisti ai horticulturii sa impartaseasca din secretele acestui domeniu. Astfel, cea mai importantă firmă de inființări plantații viticole și pomicole din România a fost prezenta, astazi, la Ferma Adamachi, acolo unde a realizat o demonstrație cu utilajele viticole din dotare.

„Evenimentul de astăzi este cu scop pur didactic. Am venit să prezentăm studenților noile tehnologii de mecanizare care se pot aplica în cultura viței de vie. Le-am făcut o scurtă prezentare a activității firmei noastre care se ocupă cu înființări plantații viticole și pomicole. Le-am povestit de zona de irigații, le-am povestit de partea de mecanizare pe care o punem la dispoziție și le prezentăm câteva utilaje, exemple practice, sunt montate pe tractor, câteva utilaje pe care le folosim în lucrările mecanizate din vie” a declarat Liviu Dumitrache, director de vânzări firmă agricolă.

Acest eveniment va putea deveni o tradiție pentru USV Iași, studentii fiind deja foarte receptivi si interesati de aceste intalniri intereactive cu persoanele din sfera agro-bussines.

Liviu Mihai Irimia – decan Facultatea de Horticultură

„S-au organizat o prezentare de utilaje ale firmei la care asistă în mod firesc și studenții Facultății de Horticultură pentru a cunoaște noutățile din ceea ce înseamnă tehnologie folosită în plantațiile viticole și pomicole. Sunt foarte receptivi, de fapt este o cerință a lor de a interacționa în mod direct cu agenți economici cu firme din domeniul horticulturii. Răspundem la aceste solicitări, așteptări, de fapt le anticipăm și propunem în mod direct, tocmai pentru a contribui la formarea lor și la oferirea unei șanse în plus, ulterior, la terminarea facultății.”

Studentii au fost incantati de eveniment si de ultimele noutati tehnologice care le-au fost prezentate.

„Ne-au fost prezentate niște mașini horticole. Evenimentul, de la câte am înțeles de la domnii profesori se întâmplă odată la 50 de ani, așa că este ceva destul de rar, consider că este o oportunitate pentru studenți să vadă așa ceva.” ne-a povestit Dominiqe Farcaș, student la Facultatea de Horticultură.

„A fost un eveniment foarte interesant. Am observat tot felul de utilaje noi, cum ar fi acest tractor de lăstăret. Chiar a fost o experiență unică și am avut foarte multe de învățat.” ne-a mai spus Alin Cazacu, student la Facultatea de Horticultură.

Evenimentele de acest gen continuă la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, fiind experiențe unice și interesante atat pentru studenti cat si pentru cadrele didactice.