Utilaje agricole noi pentru practica studenților de la USAMV

Foto_USAMV

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi a primit noi utilaje agricole. Donatia a fost facuta de o firma partenera din zona industriala, pentru ca studentii sa poata beneficia de lucrari practice.

Donatia in scop didactic a utilajelor este dedicata prezentarii studentilor a ultimelor tendinte tehnologice de pe piata.

Denis Topa, decanul Facultatii de Agricultura

Saptamana aceasta au venit noi utilaje in urma unor parteneriate semnate cu societati din domeniul agribusiness. S-au adus 2 utilaje prin donatiei, sponsorizare, echipament pentru tartamente fitosanitare, absolut necesare intr-o ferma agricola si intr-o facultate de profil agricol si un echipament de recoltat porumb si floarea soarelui. In primul rand rolul lor este de a completa partea de lucrari practice in procesul didactic, iar ca rol secundar aceste echipamente pot fi folosite in ferma noastra didactica.

Aceste utilaje primite vor fi folosite in timpul orelor de curs de studenti si profesori pentru munca pamantului. Desi universitatea are echipamente asemanatoare, aceste dotari sunt binevenite.

Denis Topa, decanul Facultatii de Agricultura

In mod sigur studentii vor  invata pe ele sa faca mentenanta, sa le utilizeze in camp, in mod sigur studentii nostri vor beneficia de astfel de utilaje si de tot ce vedeti in jur, studentii beneficiaza.

Un astfel de echipament agricol poate depasi 20 000 de euro, in functie de dotarile pe care le are. Recent, USAMV Iasi a mai primit 2 tractoare performante pentru practica studentilor.