USV va construi un centru de cercetare în Copou

Universitatea pentru Științele Vieții (USV) va construi în Copou un complex de clădiri care va avea funcțiunea de centru de cercetare: proiectul a fost aprobat recent de către Consiliul Local (CL) și urmează obținerea autorizației de construire.Ansamblul de clădiri va avea un regim de înălțime cu până la 4 etaje, și o înălțime maximă de 20 metri (similar cu un bloc de 5 etaje). USV are în proprietate un teren de circa 8.600 mp, iar amprenta la sol a complexului va ocupa circa 40% din această suprafață.

„Oportunitatea principală o reprezintă prezenţa amplasamentului în vecinătatea campusului universitar si a unei căi de circulaţie publică (aleea Mihail Sadoveanu, n.r)., a dotărilor edilitare precum şi situareaamplasamentului adiacent unei zone în continuă dezvoltare”, se precizează în proiectul de PUZ, conform apix.

Din proiectul de PUZ rezultă că investiția va fi implementată etapizat: în primă instanță va fi realizat un tronson cu 3 etaje care va fi legat, ulterior, cu un alt tronson, de 4 etaje, care va fi ridicat în a doua etapă a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *