USV a devenit campioană europeană universitară la handbal masculin

usv-campioni-2-600x450

Echipa suceveană și-a ajudecat trofeul pus la bătaie la Lodz, după ce a învins în finală reprezentanta Spaniei, Universitatea din Granada, cu scorul de 36-31 (19-17)
Echipa de handbal masculin Universității “Ştefan cel Mare” a câștigat Jocurile Europene Universitare găzduite de orașul Lodz din Polonia.

Formația condusă de Bogdan Şoldănescu și Iulian Andrei și-a adjudecat trofeul, după ce s-a impus sâmbătă seară, în finala competiției, cu scorul de 36-21 (19-17), în fața reprezentantei Spaniei, Universitatea din Granada.

USV a reprezentat cu succes culorile României, câștigând toate cele șase partide disputate la Lodz, împotriva unor adversari din Israel, Cehia, Spania, Germania și Portugalia.

Autor a 10 goluri în finală, căpitanul sucevenilor Adrian Tîrzioru a fost desemnat MVP.

Universitatea “Ştefan cel Mare” a fost reprezentată în Polonia de jucătorii Darius Makaria, Ionuț Andreescu, Adrian Tîrzioru, Claudiu Lazurcă, Leonard Ştefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă, Alex Dascălu și antrenorii Bogdan Şoldănescu și Iulian Andrei.