USR vrea să-l lase pe Sebastian Ghiță fără titlul de cetățean de onoare

media-167467487696537800

Un proiect de Hotărâre a Consiliului Local Ploieşti care prevede retragerea titlului de cetăţean de onoare al oraşului acordat în anul 2005 fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Ploieşti programată pentru 31 ianuarie, ulterior fiind retras. Primarul oraşului, Andrei Volosevici, afirmă că proiectul care vizează acest aspect va fi supus votului „cu proxima ocazie”, potrivit news.ro.

Proiectul de hotărâre iniţiat de doi consilieri locali din partea USR prevede retragerea titlului de Cetăţean de Onoare acordat lui Sebastian Ghiţă în anul 2005, pe vremea când acesta era cunoscut drept finanţatorul echipei de baschet Asesoft Ploieşti, echipă aflată la acel moment în topul cluburilor de profil nu doar la nivel naţional, ci şi european.

În referatul de aprobare ataşat proiectului se arată că la acel moment Ghiţă nu îndeplinea niciunul dintre criteriile care stau la baza acordării acestui titlu. În plus, documentul arată că „de la data acordării titlului până în decembrie 2022, domnul Ghiţă Aurelian Sebastian a acumulat toate atributele contrare criteriilor şi valorilor care stau la baza definiţiei de cetăţean de onoare al Ploieştiului, cu care comunitatea ploieşteană să se mândrească”.

După ce proiectul care prevede retragerea acestui titlu fostului deputat, în prezent fugar, a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei din 31 ianuarie, oficialii Primăriei Ploieşti au retransmis ordinea de zi a şedinţei, în care acest proiect nu se mai regăseşte.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a explicat, pentru News.ro, că au fost retrase mai multe proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei de la finalul acestei luni şi că proiectul referitor la retragerea titlului de cetăţean de onoare în cazul lui Ghiţă va intra în dezbaterea aleşilor locali „cu proxima ocazie”.

În 4 mai 2005, Sebastian Ghiţă a primit titlul de cetăţean de onoare al Ploieştiului „pentru activitatea sa deosebită consacrată afirmării echipei C.S.U. ASESOFT Ploieşti la nivel naţional şi internaţional şi creşterii prestigiului baschetului ploieştean, cât si pentru abnegaţia şi ataşamentul cu care s-a implicat în dezvoltarea sportului de performanţă în Municipiul Ploieşti”.