USR: Soluția pentru ieșirea din criză este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR

dacian ciolos

USR a anunțat că dorește să refacă coaliția cu PNL și UDMR pentru Guvern și consideră că este sigura soluție pentru a ieși din criza politică.

„Biroul Național al USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără șanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. România are nevoie de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament care să rezolve criza energetică și criza sanitară.”, a transmis USR într-un comunicat de presă.

Pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid, USR propune menținerea aceleiași structuri a guvernului care a existat până la declanșarea crizei.

„România are nevoie de un guvern care să respecte un program de reforme pentru modernizarea țării, cu un calendar clar și un buget cu alocări strategice agreate de la început. USR susține menținerea aceleiași structuri a guvernului care a existat până la declanșarea crizei pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid și va propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil și o majoritate funcțională până în 2024. România a pierdut deja prea mult timp într-o criză politică fără legătură cu adevăratele probleme pe care le au cetățenii în acest moment”. , a adăugat USR.