USR propune inițierea unei moțiuni simple împotriva ministrului Culturii dacă directorul TNB nu va fi demis

iulian-bulai-facebook

Preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Iulian Bulai (USR), a transmis că USR va propune o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, dacă acesta nu îl demite pe directorul interimar al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), Mircea Rusu.

Spectacolul găzduit de Ziua Mondială a Teatrului la TNB a fost considerat rusofil, naționalist și antieuropean, iar spectatorii au primit âte un exemplar din publicația „Certitudinea”, pe care Iulian Bulai a numit-o naționalistă și extremistă.

„Evident că voi face un demers. Aştept astăzi (luni – n.r.) acţiune din partea ministrului Romaşcanu, ca urmare a solicitării mele de a-l demite pe domnul director interimar. Dacă această solicitare nu va fi întâmpinată cu fermitate astăzi, voi anunţa colegii din conducerea USR că voi propune depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Romaşcanu, pentru că este de neacceptat ca noi să fim vecini cu cei care acum sunt agresaţi, iar o instituţie din România să ia partea agresorului şi să promoveze un mesaj pro-Putin foarte clar.

Nu este permis ca preşedintele ţării, premierul să fie prezenţi la Bruxelles, pentru a semna angajamente şi pentru a cere ajutor chiar şi pentru România şi din ţară, un ministru al acestui Cabinet să-şi saboteze propriul Guvern şi să fie de partea greşită a scenei de acţiune, în momentul de faţă, anume cu un mesaj de toleranţă faţă de această propagandă”, a declarat Bulai, la RFI.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor a afirmat că o moţiune simplă „este un act de retragere a încrederii, pe care Parlamentul în ansamblul său o acordă unui ministru, pentru a exercita puterea executivă