USR Iași se pregătește deja pentru alegeri

usr

Deși mai sunt doi ani până la alegerile locale, USR Iași are deja o listă de candidați. Până acum deputatul Cosette Chichirău, consilierul local Răzvan Timofciuc și senatorul Marius Bodea și-au anunțat candidaturile la Primăria Iași. Ultimul pare favoritul pentru a intra în cursa electorală, acesta bucurându-se de susținerea colegilor din partid.

Favoritul USR pentru candidatura la Primăria Iași, Marius Bodea, vrea ca transportul public să fie unul gratuit pentru ieșeni. Asta ar însemna investiții importante în tot ceea ce înseamnă infrastructură atât pe raza municipiului Iași, cat și în zonele limitrofe.

Transport public gratuit însă gratuitate nu este doar elementul de baza al acestui plan. Înseamnă să folosești fără niciun cost toate formele de transport public din municipiul Iași, suburbii și spre zona metropolitană. Înseamnă să îndeplinești cumulativ mai multe condiții: să ai un număr suficient de mijloace de transport, să asiguri o frecvență între 2 și 5 minute, sa nu se mai stea zeci de minute în stație după un autobuz sau un tramvai. Să ai viteză de deplasare, să fie mai mare decât orice forma de deplasare decât mașina personală”, a declarat Marius Bodea, senator USR.

Partidul nu exclude alianțe cu Forța Dreptei și PMP.

Vrem sa avem o poziție de dreapta. USR este principalul partid de centru dreapta, liberal din România. Putem găsi parteneri în spectrul partidelor de dreapta cu care deja avem colaborări punctuale și putem să mergem mai departe. Peisajul peste doi ani poate să fie foarte diferit și suntem pregătiți să profităm de orice oportunitate, a spus Radu Mihail, senator USR.

Membrii partidului spun că până la începutul anului viitor vor putea spune care este candidatul pentru alegerile locale.

Urmează ca Biroul Local să ia această decizie cu calendarul exact pe care îl vom urma. Cred că începutul anului 2023 va fi cel în care vom afla numele candidatului. Știm deja majoritatea preferințelor ale fiecărui membru, dar decizia finală va fi după ce vom vedea cum se vor prezenta în dezbaterile publice, a precizat Filip Havârneanu, deputat USR.

Membrii USR Iași își doresc să obțină rezultate mai bune la alegerile viitoare.