USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna

În urma unei investigații Recorder privind executarea unui inspector-șef al Gărzii de Mediu Timișoara, USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului Mediului Tanczos Barna.

„Tanczos Barna este ministrul care l-a demis pe Octavian Berceanu, singurul șef al Gărzii de Mediu care a luptat împotriva mafiei deșeurilor. E o coincidență că pe vremea lui Octavian Berceanu aerul în București și marile orașe era respirabil, iar astăzi hărțile s-au înroșit?

Mai mult, acest ministru UDMR a decis să dea avize NEGATIVE inițiativelor legislative ale USR care luptă cu poluarea. De exemplu, Tanczos Barna nu e de acord ca arderea gunoaielor să fie infracțiune.

USR a depus o inițiativă legislativă prin care îngroparea, arderea sau incinerarea deșeurilor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, în funcție de gravitate. Ministrul Mediului a spus că nu susține proiectul USR și că nu înțelege ce înseamnă «incendiere»”, a transmis USR.

În comunicatul transmis, aceștia au adăgat că anul 29.000 de oameni mor prematur din cauza poluării.

Nu e o surpriză că în mandatul lui Tanczos Barna, PSD, PNL și UDMR și-au îndeplinit planul și au dat drumul la construcția de microhidrocentrale în arii protejate, fără să le pese de impactul asupra mediului.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!