USR a depus în Parlament un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor cu deplasările aleşilor şi funcţionarilor publici

Senatoarea USR Silvia Dinică a depus în Parlament o iniţiativă legislativă de modificare a Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, astfel încât autorităţile şi instituţiile publice să fie obligate să comunice informaţiile privind cheltuielile de cazare, masă, transport intern şi extern, diurnă, cadouri, acţiuni de reprezentare şi protocol, precum şi sursele de finanţare utilizate pentru deplasările interne sau externe, scrie News.ro.

De asemenea, obligaţia publicării acestor informaţii va fi aplicată şi deplasărilor efectuate în interes privat dacă acestea se realizează, total sau parţial, prin intermediul unei autorităţi sau instituţii publice, mai arată comunicatul de presă al USR.

„Sper ca acest proiect de lege să fie dezbătut şi să fie adoptat într-un mod constructiv şi în interesul comun al societăţii. Cetăţenii merită să ştie că deciziile nu sunt influenţate de conexiuni sau privilegii, ci sunt luate în interesul lor. Depunerea acestei legi reprezintă un pas semnificativ în direcţia unei societăţi mai echitabile şi transparente”, a afirmat Silvia Dinică, potrivit sursei citate.

Transparenţa cheltuielilor pentru deplasările funcţionarilor publici sau ai reprezentanţilor instituţiilor de stat este esenţială pentru monitorizarea utilizării corecte şi responsabile a banului public şi a guvernării corecte în România.

În plus, această măsură va contribui la prevenirea şi combaterea corupţiei, stimulând eficienţa administrativă şi eliminând cheltuielile nejustificate, mai arată USR.

sursa economedia.ro

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *