USLIP Iasi ii ameninta cu plangeri penale pe functionarii Ministerului Educatiei

foto_uslip

Ministerul Educației Naționale a transmis catre Inspectoratul Școlar Județean Iași doar 37,6% din suma solicitata în conformitate cu ceea ce a rezultat din calculul hotarȃrilor judecatorești pentru plata dobȃnzilor legale. Mai exact, ISJ IAȘI a solicitat catre MEN sume defalcate pentru plata dobȃnzilor remuneratorii – 15.800 mii lei, respectiv penalizatoare – 27.000 mii lei.

99% din hotarȃrile judecatorești pronunțate la nivelul județului Iași fac referire la plata dobȃnzilor legale, care în accepțiunea instanțelor, implica și plata dobȃnzii penalizatoare. Sunt ignorate cu buna știința dispozițiile hotarȃrilor judecatorești, într-un dispreț profund fața de cei care așteapta de 6 ani, punerea în plata a drepturilor banești cȃștigate în instanța.

Ministerul Educației Naționale a transmis catre ISJ Iași doar suma aferenta dobȃnzilor remuneratorii, în concret, 15.800 mii lei. USLIP IAȘI ia în calcul formularea unor plȃngeri penale la instanțele competente în acest sens, împotriva funcționarilor și demnitarilor din MEN, care prin interpretari și acte emise submineaza autoritatea judecatoreasca și încalca principiul separațiilor puterilor în stat, erijȃndu-se atȃt în puterea judecatoreasca, cȃt și legislativa.

USLIP IAȘI va sesiza comisarii europeni competenți cu privire la abuzurile referitoare la încalcarea dispozițiilor din legislația europeana și naționala de catre funcționarii și demnitarii din Minsiterul Educației.