USLIP Iași a deschis un program de formare, ,,Skills 4 Future”, în colaborare cu Franța

uslip iasi

USLIP Iași, prin Centrul de Formare al sindicatului, dă startul azi implementării proiectului ,,Skills 4 Future”, nr. 2022-1-RO01-KA210-VET-000084729, cu o durată de 24 luni. Parteneri sunt Camera de Comerț și Meserii Pays de la Loire din Franța.

Ne propunem formarea unui grup de profesori din 10 școli din Franța și România, care vor elabora materiale educaționale pentru a consolida un mediu de învățare activ- participativ.

Profesorii din aceste școli vor colabora în cadrul celor 2 ateliere care vor fi organizate în Franța și în România prin elaborarea unui program de formare “Skills 4 Future”.

Proiectul promovează un mediu de învățare deschis, participativ și încurajează colaborarea cu agenții economici în care elevii din cele 10 scoli pilot fac practică Cursanții vor fi ajutați să dezvolte abilități transferabile necesare pentru locurile de muncă. Această inițiativă reprezintă o oportunitate atât pentru profesori, cât și pentru elevi, care vor fi sprijiniți în procesul de integrare pe piața muncii.

Unul dintre aspectele importante ale proiectului se axează și pe colaborarea dintre școli, mediul economic și furnizorii VET, cum ar fi Centrul De Formare Profesională USLIP, Camera de Comerț și Meserii Pays de la Loire Franța. Suntem convinși că după 24 de luni vom putea discuta de o reușită a acestui demers.