Uscătorul unui bloc din Vaslui, transformat în penthouse și închiriat cu 700 lei/noapte. Vecinii reclamanți, anchetați

Un om de afaceri din Vaslui a transformat uscătorul comun al unui bloc din oraș în penthouse, pe care îl închiriază acum în regim hotelier cu 700 le/noapte. 

Apartamentul de lux nu are autorizație de incendiu, iar vecinii reclamanți sunt acum anchetați.

Singurul penthouse din Vaslui a fost amenajat ilegal în uscătorul comun al unui bloc din oraș, care îl închiriază acum în regim hotelier cu 700 lei/noapte, în timp ce vecinii care au reclamat revoltați situația sunt acum anchetați de primărie, scrie Vremea Nouă.

Uscătorul pe care trebuiau să-l folosească în comun toți locatarii unui bloc din Vaslui a devenit apartamentul de lux al unui om de afaceri, care l-a amenajat fără nicio autorizație, inclusiv de securitate la incendiu, pentru a-l scoate apoi pe piața hotelieră cu un tarif de 700 lei/noapte.

ISU Vaslui a precizat pentru sursa citată că beneficiarul apartamentului de lux ”nu a depus documentație pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu”, în timp ce Primăria Vaslui a confirmat, de asemenea, că ceea ce trebuia să fie un spațiu comun pentru toți locatarii blocului a fost transformat în penthouse:

”Sub rezerva confirmării ulterioare, acolo este un uscător. Cel puțin, din câte îmi aduc eu aminte, s-a emis o autorizație care se referă la un uscător. S-a constituit o comisie care va analiza toată această situație, întrucât locatarii acelui bloc ne-au trimis o adresă cu mai multe nemulțumiri”.

O bancă a refuzat să-și ofere acordul pentru intabularea uscătorului devenit penthouse

”El tot insistă că e casa lui, că a investit 200.000 euro în ea. Dar cum e casa lui? Că acolo a fost o comisie, s-a recepționat ca fiind un uscător. Uscătorul trebuie să fie al tuturor locatarilor. El a vrut să îl și intabuleze, dar nu a putut din cauză că cei care au cumpărat cu credite trebuia să aibă aprobarea băncii că cedează partea lor din acoperiș. Din fericire pentru noi, o singură bancă nu și-a dat acceptul, celelalte fuseseră de acord.

Dar de ce nu dăduse banca aceasta acceptul? Pentru că, la mijloc, era un credit luat prin programul Prima Casă, unde regulile sunt mai stricte – statul este garant și trebuit implicit acordul lui. În cazul acesta, răspunsul statului a fost că trebuie să fie și el trecut pe act, dacă firma vrea să intabuleze uscătorul”, a explicat o vecină, aflată și pe lista celor care au reclamat situația.

În cele din urmă, Primăria Vaslui a trimis o comisie să verifice situația, dar cei verificați vor fi tot locatarii care au sesizat ilegalitatea. Aparent, pentru a vedea dacă nu și-au modificat și ei locuințele. Și asta după ce, inițial, primăria le-a cerut să mai trimită o solicitare scrisă cu privire la uscătorul transformat în penthouse, pentru că prima s-a pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *