USAMV Iași va avea un campus viu colorat

Fatade verzi experiment

La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a inceput reabilitarea campusului universitar. Spatiile verzi sunt amenajate de specialisti de la Facultatea de Horticultura. Studentii vor avea la dispozitie un amfiteatru in aer liber si zone de recreere si petrecere a timpului liber.

Proiectul a pornit de la inititativa rectorului Gerard Jitareanu, iar coordonatoare proiectului este profesorul Roxana Pascu. Noua amenajare, va creste si calitatea aerului in campus.

Asist. univ. dr. Pascu Roxana, coordonator proiect

Campusul nostru este deja unul minunat, dorim sa potentam toate elementele frumoase din cadrul lui si sa facem o lucrare de reabilitare care sa inglobeze atat elementele existente care merita sa fie pastrate, cat si alte elemente noi precum specii dentrologice deosebite, care sa dea un plus de valoare sitului.

Proiectarea peisagistica a campusului s-a facut dupa 2 lucrari de disertatie ale studentilor de la USAMV. Studentii au fost implicati pentru amenajarea spatiului.

Asist. univ. dr. Pascu Roxana, coordonator proiect

Am implicat studentii in acest frumos proces de reabilitare a sitului prin realizarea unor analize a sit-ului, prin realizarea inclusiv a procesului de curatare al terenului, pentru a-l pregati in vederea plantarii si ulterior vor fi implicati atat in ceea ce priveste plantarea exemplarea cat si in ceea ce priveste pichetarea si celelelalte lucrari care mai sunt impuse de realizarea acestui proiect.