Ursula Von der Leyen mai vrea un mandat de 5 ani in fruntea Comisiei Europene

Ursula Von der Leyen mai vrea un mandat de 5 ani in fruntea Comisiei Europene. După luni de speculații, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a anunțat candidatura pentru a deveni candidatul principal al Partidului Popular European (PPE) de centru-dreapta la viitoarele alegeri europene din iunie.

Ursula Von der Leyen mai vrea un mandat de 5 ani in fruntea Comisiei Europene

Von der Leyen a făcut acest anunț în timpul unei conferințe de presă susținute în cadrul unui eveniment al partidului său de centru-dreapta, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), care a avut loc luni la Berlin.

„Am candidat în 2019 pentru că eu cred cu tărie în Europa. Europa este acasă pentru mine, așa cum este Saxonia Inferioară. Iar când s-a pus întrebarea dacă mi-aș putea imagina să devin președinte al Comisiei Europene, am spus imediat, intuitiv, da. Astăzi, cinci ani mai târziu, iau o decizie foarte conștientă”, a declarat ea după anunțul de luni.

Acest lucru o plasează într-o poziție privilegiată pentru a smulge un al doilea mandat în fruntea puternicului braț executiv al UE, concentrându-se pe o platformă de creștere a cheltuielilor pentru apărare.

CITESTE SI: Nici alegerile nu mai sunt ce au fost. Un ilustru necunoscut va fi contracandidatul Ursulei von der Leyen la alegerile pentru sefia Comisiei Europene

Fostul ministru german al apărării a avut un rol esențial în prezentarea sprijinului continuu al UE pentru Ucraina. Von der Leyen a condus blocul comunitar în timpul unei pandemii mondiale cat si in primul conflict major pe teritoriul european din ultimele decenii.

Aliata apropiată a fostului cancelar Angela Merkel, Von der Leyen poate fi considerată cea mai puternică șefă a Comisiei de la Jacques Delors, un gigant al politicii europene care a murit în decembrie și care este recunoscut pentru crearea pieței interne a blocului comunitar.

Klaus Iohannis a avut o reactie pe platforma X dupa anuntul Ursulei Von der Leyen. „Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Președinte al Comisiei Europene. Sunt încrezător în dorința sa de a consolida unitatea și obiectivele strategice ale Uniunii Europene și de a lucra pentru soluții concrete pentru toate Statele Membre și cetățenii europeni”, scrie Klaus Iohannis.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *