Urmează stația Bârlad! Mecanicul a ratat-o

Sharing is caring!

Un tren interregio, care a plecat din Gara de Nord Bucureşti cu destinaţia Iaşi, a trecut cu viteză prin staţia Bârlad, fără să oprească. Abia după 200 de metri mecanicul a frânat. Oamenii care se aflau pe peron au fost bulversaţi, iar pasagerii aflaţi în garnitură au ajuns la destinaţie cu două ore întârziere.

Daca inițial s-a crezut că trenul a rămas fără frâne, ulterior s-a constatat ca  mecanicul pur și simplu a ratat gara din neatenție. A frânat abia după ce a văzut călătorii de pe peron, uimiți că trenul la care aveau bilete trece pe lângă ei fără să oprească. Garnitura a fost verificata dar nu s-a constatat nicio defectiune.

„Urmează ca o comisie de cercetare să analizeze cauzele care au condus la această situaţie. Călătorii nu au fost puşi în pericol”, potrivit unui comunicat al CFR.

După verificările preliminare, trenul şi-a reluat circulaţia, cu 116 minute de întârziere, în condiţii de siguranţă, în compunerea trenului Regio 6401, cu opriri în toate staţiile pe distanţa Bârlad – Iaşi pentru preluarea şi debarcarea pasagerilor. Mecanicul riscă să rămână fără un procent din salariu timp de câteva lui.

https://youtu.be/8EIGSLhIPtY

shares