Urmărire cu focuri de armă pe DN2 E85! Un focșănean a fost urmărit de polițiști în trafic

sofer

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, ora 03:27, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Focșani a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Bulevardul Unirii dinspre Bulevardul Independenței.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, drept pentru care echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia din municipiul Focșani pe DN 2 E 85, către comuna Golești, iar în comuna Cotești, la sensul giratoriu (intersecția cu DJ 205 R), în cadrul urmăririi, întrucât autoturismul rula într-o manieră
agresivă, creând o stare de pericol, polițiștii au folosit armamentul din dotare, executând focuri de armă.

În urma folosirii armamentului din dotare, nu au rezultat victime sau pagube materiale.

Autoturismul și-a continuat deplasarea, fiind identificat în comuna Slobozia Ciorăști.

Polițistii au stabilit faptul că tânărul care se afla la volan, în vârstă de 19 ani, din municipiul Focșani, avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Astfel, verificările efectuate de polițiștii rutieri au reliefat faptul că, la începutul acestui an tânărului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule, după ce a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism într-o localitate cu viteza de 240 km/oră în localitate.

Ulterior, deși se afla în perioada suspendării, acesta s-a urcat din nou la volan, fiind identificat de polițiști și sub influența alcoolului,(0,36 mg/l), în cauză fiind întocmit un dosar penal.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit, cel în cauză fiind ieri reținut de polițiști pentru 24 ore.