Urmărire ca-n filme pe străzile Sucevei. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un șofer băut

politia noaptea

Cursă nebună în municipiul Suceava. Un bărbat în vârstă de 51 de ani din Șcheia s-a urcat băut la volan și a pornit într-o cursă nebună prin oraș, cu Poliția pe urmele sale. Întâmplarea a avut loc astăzi, în jurul orei 5.20 dimineață. Un echipaj de poliție de la Secția 9 Șcheia și Poliția municipiului Suceava a avut date că un bărbat conduce băut un autoturism pe raza comunei Șcheia. Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul a mărit viteza de deplasare, gonind pe mai multe străzi din comuna Scheia după care a ajuns în municipiul Suceava, pe Calea Obcinilor.

Ajuns în intersecția cu bulevardul principal al orașului, șoferul, pe urmele căruia erau deja mai multe echipaje de poliție, a oprit, a întors, a încercat să schimbe direcția, lovind ușor și o mașină de poliție.

Polițiștii au fost nevoiți să tragă foc după foc în pneurile mașinii pentru a nu-l scăpa pe șoferul pericol public.

”Conducătorul auto a efectuat o manevra de mers cu spatele și a pornit din nou in viteză, moment in care cei doi polițiști au făcut uz de arma, trăgând in anvelopele autoturismului, fără să se pună în pericol viața sau integritatea altor persoane sau bunuri”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

Un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a intervenit, de asemenea, și a reușit blocarea autoturismului.

Bărbatul a fost încătușat și s-a stabilit ulterior că este vorba de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Șcheia. In urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Individul a fost condus la Spitalul Județean, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de distrugere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului si pentru dispunerea masurilor legale față de conducătorul auto.