Urgență medicală la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. 63 de studenți au făcut toxiinfecţie alimentară

Mai mulţi studenţi de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate după ce, marţi seara, au acuzat stări de rău, dureri abdominale însoţite de stări de vomă.

Au fost afectaţi 63 de studenţi, a anunţat miercuri instituţia de învăţământ superior, într-un comunicat transmis AGERPRES.

„În data de 14.11.2023, începând cu ora 20,30, mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoţite de stări de vomă. Personalul instituţiei, aflat la serviciul de permanenţă, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistenţă medicală.

La faţa locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenţilor care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigaţii amănunţite au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecţie alimentară. În total, au fost afectaţi 63 de studenţi.

În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, celor afectaţi recomandându-li-se tratament medical de specialitate”, a precizat sursa citată.

Conform comunicatului, specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au ajuns la sediul Academiei pentru desfăşurarea unei anchete epidemiologice.

Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor.

„Aspectele menţionate nu afectează derularea procesului didactic din instituţie”, precizează instituţia de învăţământ superior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *