UPU nou la “Sfânta Maria”

foto_spital

Spitalul de Copii „Sf.Maria” din Iasi va avea o unitate de primire de urgente noua, cel putin asa a declarat astazi pentru Stirile Tele M, presedintele Consiliului Judetean, Maricel Popa. Lucrarile ar urma sa inceapa chiar de anul viitor iar valoarea intregului proiect este de 12 milioane de lei, din care partea CJ Iaşi este de aproximativ 5 milioane de lei.

Unitatea  de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“,  a primit  vizita  reprezentantilor de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi a reprezentanţilor Consiliului Judeţean, instituţie în subordinea căreia se află spitalul iar acum proiectul se afla in etapa de contractare.

Proiectul prevede si infiintarea unui compartiment de radiologie unde va fi amplasat un computer tomograf, în momentul de faţă fiind folosit singurul aparat disponibil la nivelul întregului spital. Noua clădire va avea o suprafaţă de 2.281 de mp, iar pe acoperiş va fi amenajat un heli-punct, de unde vor fi preluate urgenţele majore.

Proiectul „Extinderea şi dotarea Unităţii Funcţionale Regionale de Urgenţă a Spitalului pentru Copii «Sf. Maria»“ are o valoare totală de peste 12 milioane de lei, din care partea CJ Iaşi este de aproximativ 5 milioane de lei, iar durata lucrărilor este aproximată la 31 de luni.