Unul dintre cei mai periculosi violatori in serie din Europa, retinut la Suceava

Irinel Zeno Havirneanu, un barbat de 45 ani, originar din comuna Draguseni (judetul Botosani) a fost retinut joi de catre politistii suceveni iar ieri a fost arestat pentru 30 zile dupa ce a agresat sexual o fetita de 13 ani din Suceava.

Pe 10 iulie, in zona Marasesti din Suceava, barbatul a abordat o copila sub pretextul ca face verificarea instalatiei de apa. In apartament, Havirneanu a agresat-o sexual pe minora.

Cu un trecut infractional bogat, in Romania, Italia si Marea Britanie, Irinel Havirneanu s-a eschivat pana acum de la executarea unor pedepse grele si mai grav este ca, barbatul se plimba nestingherit prin Suceava, fara sa fie monitorizat de autoritati. Acesta a fost urmarit international timp de 13 ani.

In noiembrie 2007, botosaneanul a violat o tanara de 21 ani din orasul italian Cagliari. A fost identificat pe baza unui tatuaj. A fost condamnat la 11 ani si 10 luni de inchisoare dar a fugit in Marea Britanie.

In 2008, DIICOT a destructurat o retea de trafic de copii pe relatia Romania – Italia in care a fost implicat si Havirneanu. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru trafic de persoane si trafic de minori.

In Marea Britanie, botosaneanul a violat o alta tanara iar victima a decedat. Barbatul a fost arestat si condamnat la inchisoara pe viata. După ce au aflat că Havîrneanu a fost prins, polițiștii din Botoșani au cerut extrădarea acestuia.

Acuzat de trafic de persoane, bărbatul din Botoșani a fost condamnat definitiv, la trei ani de închisoare cu executare.