Unul dintre capii mafiei italiene a fost extrădat din Brazilia după 27 ani de fuga

rocco-morabito-696x392

Unul dintre cei mai căutați membri ai mafiei din Italia a fost adus la Roma, din Brazilia, după mai bine de 27 de ani de fugă.

Rocco Morabito a fost pe locul doi in lista celor mai căutati din Italia și a fost descris drept unul dintre cei mai puternici baroni ai drogurilor din lume.

El a fost condamnat acum 21 ani în lipsă pentru trafic de cocaină, în calitate de membru al sindicatului crimei organizate ‘Ndrangheta. Poliția italiană îl caută pe șeful mafiei în vârstă de 55 de ani, din 1994.

Procurorii anti-mafia din Calabria spun că Morabito a jucat un rol important în traficul de cocaină între America de Sud și Milano, un punct cheie de distribuție pentru drogurile care au fost vândute în alte regiuni din Italia și în toată Europa.

Mai devreme, el a fost reținut în Uruguay în 2017, în timp ce locuia într-o vilă de lux pe malul mării și folosea un pașaport brazilian fals. În timpul arestării sale, poliția a confiscat și un pistol de 9 mm, 13 telefoane mobile, numerar și un vehicul Mercedes.

De asemenea, Rocco Morabito scăpase de arest în 1994 la Milano, unde a fost supranumit „regele cocainei”.

Pe lângă traficul de droguri, Morabito a fost condamnat în Italia pentru asociere mafiotă. El va ispăși acum o pedeapsă de 30 de ani de închisoare după extrădare.