Unul din doi copii, abuzat la școală

Cât de afectați sunt copiii de divorțul părinților?

Sharing is caring!

Asociaţia Telefonul Copilului atrage atenţia asupra necesităţii unor măsuri urgente pentru diminuarea fenomenului bullying în rândul copiilor. Anul trecut, unul din doi copii care au apelat la serviciile specialiştilor asociaţiei au suferit abuz de acest tip.

Aproape 80 de procente dintre situaţiile de abuz de tip bullying au avut loc în grădiniţă sau în şcoală. Situatia este cu atat mai grava cu cat peste 25 de procente dintre copiii abuzaţi simt nevoia să se automutileze, au tentative de suicid şi doresc să abandoneze şcoala.

Specialistii sustin ca exista foarte multe instumente, care se concentreaza pe dezvoltarea empatiei copiilor, pe oglindirea sentimentelor si pe validare. Parinte sau profesor, adultul trebuie sa dea atentie acestui fenomen, sa se conecteze cu copilul, victima a bullyingului, sa il valideze si sa il inteleaga. Deasemenea, oricat de greu este, trebuie sa intelegem ca in bullying nu exista victima si agressor, iar in calitate de parinte sau profesor trebuie sa intelegem ce furie, frustrare, tristete sau neimplinire determina agresorul sa aiba un astfel de comportament.

shares