UNPR va avea candidati proprii la europarlamentare

Gabriel-Oprea-timpolis-ro

Sâmbătă a avut loc în Iași sedința comitetului național executiv UNPR, eveniment la care au fost prezenți peste 500 de membri ai partidului fondat de Gabriel Oprea. Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei va merge singura la alegerile europarlamentare, deși nu este exclusă varianta unei alianțe electorale. UNPR si-a stabilit obiectivele pentru urmatorii doi ani. Pe termen scurt, partidul lui Gabriel Oprea incearca sa-si aduca membrii inapoi cat si finalizarea litigiului cu Partidul Miscarea Populara.

In acest moment vom participa la alegeri. Trebuie sa ne aducem inapoi membrii de partid, am avut sute de mii de membri, trebuie sa-i convingem sa revina inapoi la UNPR. In anul Centenarului trebuie sa revina foarte multi patrioti romani, oameni de valoare, asteptam militari in rezerva, politisti, jandarmi, militari romani pentru care ne-am batut si ne batem pentru drepturile lor iar cei active sa ne urmareasca politica si apoi sa ne voteze”, a declarat Gabriel Oprea, presedinte fondator UNPR.

UNPR va avea candidatii proprii la europarlamentare dar Gabriel Oprea nu exclude in viitor o alianta cu un alt partid.

“De principiu vom merge singuri dar stiti ca in politica nu puteti exclude vreodata eventuale aliante. Ne-am aliat si cu dreapta si cu centru stanga dar niciodata nu am dat jos un govern din care am facut parte. Ne-am respectat totdeauna aliantele si ne-am tinut de cuvant. Poate ca am mai si platit datorita faptului ca am fost seriosi si ne tinem de cuvant”, a mai spus Oprea.

La alegerile locale din 2020, UNPR si-a propus atingerea pragului de intrare in parlament. In cadrul sedintei de sambata, presedintele UNPR Iasi, Mircea Manolache a fost numit vicepresedinte la nivel national.