Universitățile vor putea organiza cursuri online din toamnă

Cursurile online vor fi legalizate în anul universitar 2022-2023, conform Ordonanței de Urgență adoptată ieri de Guvern.

Universitățile vor putea desfășura cursurile în format online legal, după ce Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior va elabora standardele necesare.

„Prin această schimbare de paradigmă aprobată astăzi de Guvernul României, universitățile, pe baza respectării unor standarde de calitate care vor fi elaborate imediat după publicarea acestei ordonanțe în Monitorul Oficial de către ARACIS, să organizeze astfel încât încă din toamna acestui an în funcție de domeniu, având câte un specific pronunțat pe fiecare domeniu, diferențe între socio-umane învățământ de arte sau învățământ superior medical vor putea să organizez aceste activități online. Este o schimbare importantă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației.

Universitățile au trebuit să se întoarcă la cursurile cu prezență fizică din luna martie după încetarea stării de urgență cauzată de pandemie.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!